Yaz Okulu Mezuniyet Sınavı hakkında.

Üniversitemiz Senatosu kararı ile, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Yaz okulu sonunda 21 Eylül 2021 Salı Günü Çevrimiçi Mezuniyet Sınavı yapılacaktır.

Mezuniyet sınavına girebilmek için ilgili dersin yarıyıl sonu sınavına girebilme şartlarını yerine getirmiş olmak zorunludur. Mezuniyet sınavlarına giremeyen öğrencilere bu sınav için mazeret sınav hakkı verilmez.

Mezuniyet Sınavlarına başvuru için:

20 Eylül 2021 (Saat 16:00’a kadar) kayıtlı oldukları Bölüm Başkanlıklarına şahsen veya Bölüm Başkanlıklarının e-posta (enmblm@yildiz.edu.tr) adreslerine öğrenci transkriptleri ve Mezuniyet Sınavı başvuru dilekçesi ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir. E-postanızın alındığına dair geri bildirim mutlaka yapılacaktır.

E-posta Konusu: Mezuniyet Sınavı Başvurusu_(Ogrenci Adı, Soyadı)_(Dersi)

Sınav Programı: 20 Eylül 2021 Pazartesi 17:00’de Bölüm websitesinde duyuru alanında ilan edilecektir.

Sınava Başvuruda Bulunabilecek Öğrenciler:

• Mezuniyetine en fazla iki dersi başarısız dersi (FF, FD, DD) kalan öğrenciler
  • Genel not ortalaması 2.00 olmadığı için mezun olamayan öğrenciler (seçecekleri koşullu başarılı (DC) en fazla iki dersten)

Mezuniyet Sınavının yapılacağı yarıyılda ders seçimi yapmamış ve katkı payı ödememiş öğrencilerin Mezuniyet Sınavı başvurusunda bulunabilmeleri için ilgili yarıyıla ait katkı payı-öğrenim ücretini ödemesi gerekmektedir.