Ders Kayıtları Hakkında

Değerli Öğrencilerimiz,

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı derslerimiz yüz yüze ve çevrimiçi olarak yapılacaktır.

Bu güz dönemi, A-blok bina güçlendirme çalışmaları nedeni ile A-blok sınıflarımızı kullanamayacağız. Sadece b-blok sınıfları kullanıma açık olacaktır.  Kullanılabilecek kısıtlı sınıf sayısı dolayısıyla bazı derslerimiz çevrimiçi yapılmaktadır.

Hepinize sağlıklı ve başarılı bir dönem diliyoruz.

Önemli Notlar:

• Lisans ders kayıt işlemleri için artık USIS kullanılmayacaktır. Ders Kayıtları OBS (https://obs.yildiz.edu.tr/) otomasyon sistemi üzerinden yapılacaktır.
  • Lisansüstü Ders Kayıtları GSIS üzerinden yapılacaktır.
  • Pandemi koşulları sebebiyle, sınıf kapasiteleri kesinlikle aşılamayacaağından Ders Alma Dilekçesi ile ders kaydı (yönetmelikteki mazeret durumları haricinde) söz konusu olmayacaktır.
  • Öğrenci Bilgi Sistemi kullanım kılavuzu Bölüm Başkanlığımıza ulaştığında sizlerle ayrıca paylaşılacaktır.
  • Kontenjan artırım takvimi (gün ve saatler) sizlerle ders kaydı haftasında paylaşılacaktır.

• 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı ders programları için tıklayınız.

MESLEKİ SEÇİMLİK DERSLER :

Kontenjanı 15 öğrenci altındaki gruplar kapanacak olup, bu derslere kayıt yaptıranlar, 29 Eylül 2021 günü Bağımsız Ders Kaydı gününde 40’un altındaki boş kontenjanlar dahilinde ders seçimi yapabilirler.

• Dilekçe ile bu dersler alınamayacaktır.

SOSYAL SEÇMELİ DERSLER

“Sosyal Seçmeli 1” olarak tek bir havuzda tanımlanmıştır. Alınan her sosyal seçmeli ders, sırasıyla, Sosyal Seçmeli 1-1, Sosyal Seçmeli 1-2 şeklinde öğrenci bilgi sistemine otomatik olarak işlenmektedir.

Önceden alıp, başarısız olduğunuz veya düşük notla geçip not yükseltmek istediğiniz seçmeli derslerde, ders kaydı sırasında mutlaka ders saydırma işlemi yapınız. Mezuniyet için sorumlu olduğunuz seçmeli ders sayısından fazla ders almayınız!

Servis Dersleri ve Sosyal Seçmeli Dersler için ilgili bölümlerin web sayfalarını inceleyiniz

KAPANAN DERSLER

Akademik takvimde belirtilen 30 Eylül 2021 (Saat:14:00’a kadar) ilan edilecek, dersi kapanan öğrenciler yine akademik takvimde belirtilen 01 Ekim 2021 itibariyle  otomasyon sistemi üzerinden kontenjanı uygun başka bir derse kayıt yaptırabileceklerdir. DİKKAT! Bu dersler de dilekçe ile alınamayacaktır.