Bologna 2024 Eğitim-Öğretim Planı Geçişi İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular Hk.

S: END4991 Endüstri Mühendisliği Tasarım 1 dersi MFK4991 Çok Disiplinli Tasarım Projesi dersi ile eşleşmemiş. Neden?

C: MFK4991 Çok Disiplinli Tasarım Projesi dersinin içeriği “Endüstri Mühendisliği Tasarım 1” dersinden ziyade “Endüstri Mühendisliğinde Laboratuvar Uygulamaları” dersinin içeriğine ve kredisine uygun olarak hazırlandı. Bu nedenle Bölüm kararı ile Endüstri Mühendisliği Tasarım 1 dersi END4661 Endüstri Mühendisliği Tasarım Projesi dersine sayıldı.

S: OBS’de “Müfredat Durumu”nu görüntülediğimde MESB.4B ya da MESA.3G satırlarının karşısında birden fazla ders görüyorum. Bu durum normal mi?

C: Evet. MESB.4B satırının karşısında 4 veya daha az MESA.3G satırının karşısında 2 veya daha az ders olması normal bir durumdur. Bu durum birden fazla dersin tek derse sayıldığı anlamına gelmez. Bu gruptan iki farklı dersi tamamladığınızı gösterir. Mezuniyet şartı için Mesleki Seçmeli A grubundan toplam 4 ders ve Mesleki Seçmeli B grubundan toplam 7 ders alınması gerekmektedir. Hangi satırın karşısında olduğundan bağımsız olarak önemli olan toplam sayının sağlanmasıdır.

S: END3192 Kariyer Planlama ve İş Hayatına Hazırlık dersinden hangi sınıflar muaf tutuldu?

C: 3. Sınıfı ve 4. Sınıfı tamamlamış olan öğrencilerimiz END3192 Kariyer Planlama ve İş Hayatına Hazırlık dersinden muaf tutulmuştur.

S: UMS-4G Üniversite Mesleki Seçmeli dersinden hangi sınıflar muaf tutuldu?

C: 4. Sınıfı tamamlamış olan öğrencilerimiz UMS-4G Üniversite Mesleki Seçmeli dersinden muaf tutulmuştur.

S: Müfredat değişikliği yapıldığına dair duyuru yapıldı ancak OBS’de derslerimi halen eski müfredata göre görüntülüyorum. Bunun sebebi nedir?

C: Geçiş öncesi müfredat programında sadece stajları ve/veya 1 (bir) dersi kalan öğrencilerimizin 2024 müfredatına geçişi yapılmamıştır. Bu durumda olan öğrencilerimiz 2018 müfredatına göre ders ve stajlarını tamamlayarak mezun olacaklardır.