Ana içeriğe atla

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Dönem Staj Başvuru İlkeleri ve Alınan Kararlar HK.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Dönemi içinde staj yapacak öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar aşağıda yer almaktadır.

 

  1. Staj başvuru usul ve ilkeleri hakkında alınan karar Hk.

 

Stajlar akademik tatil dönemlerinde yapılmaktadır. Ancak koşulları sağlayan ve istenilen şekilde staj başvurularını gerçekleştiren öğrenciler yaz dönemi içinde kalacak şekilde eğitimleri ile birlikte stajlarını yapabilirler. Yaz dönemi içinde staj çalışmalarını yapmak isteyen öğrenciler aşağıda yer alan '' 2021 -2022 Yaz Dönemi Staj Başvuru İlkeleri ve Alınan Kararlar'' ile ''Yaz Dönemi Staj Takvimi'' adlı belgeleri inceleyerek staj başvurularını yapabilirler. 

 

2021-2022  Yaz  Dönemi Staj Başvuru ilkeleri ve Alınan Kararlar 

 

Yaz  dönemi Staj Takvimi

 

 

  1. Staj başvurularının teslimi Hk.

 

Staj başvuruları ytu.staj.basvuru@gmail.com adresine  e-posta ile yapılacaktır. Makine Fakültesi Stajyer Öğrenci Sgk İşlemleri Bürosuna veya bölümlere elden staj başvurusu yapan öğrencilerin staj başvuruları kabul edilmeyecektir.  E-posta ile staj başvuru formatı ve staj başvurusu için gerekli evraklar ve aşağıdaki linkte yer almaktadır.

 

 

E-posta ile staj başvurusu için tıklayınız.

 

 

  1. Staj defterlerinin teslimi ile ilgili Hk.

 

Öğrenciler staj defterlerini e-posta ile teslim edeceklerdir. Staj defterleri staj bitiş tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde teslim edilmelidir. Aşağıda yer alan duyuruda staj defteri teslim formatı, defterin iletileceği staj komisyonlarına ait e-posta adresleri, staj teslim evrakları ve staj defteri yer almaktadır. Stajyer Öğrenci Sgk İşlemleri Bürosuna veya bölümlere elden staj defteri teslimi kabul edilmeyecektir

 

E-posta ile staj defteri teslimi  için tıklayınız.

 

 

  1. SGK İşe Giriş Bildirgesi belgesi Hk.

 

Stajyer Öğrencinin işyerine teslim etmesi gereken 4/A SGK Sigorta Belgesi çıktısı (SGK İşe Giriş Bildirgesi çıktısı) Fakülte tarafından verilmeyecek olup bu belgeyi öğrenciler e-Devlet kapısı üzerinden temin edeceklerdir. Staj başvurusu uygun görülen öğrenci, Fakülte tarafından hazırlanmış olan 4/A SGK Sigorta Belgesini staj başlangıcından 3 (üç) gün önce e-Devlet kapısından temin edebilecektir. Aşağıda e-Devlet kapısından 4/A SGK Sigorta Belgesi görüntüleme ile ilgili görsel açıklama yer almaktadır.

 

 

E-devlet İşe Giriş Bildirgesi Görüntüleme Akışı için tıklayınız.