Atölye Stajı Yönergesi Güncellenmiştir.

Atölye staj yönergesi güncellenmiştir lütfen yönergeyi dikkatle okuyunuz.

Atölye stajı için staj yeri tanıtım formu uygulaması 12.07.2021 tarihi itibari ile sona ermiştir ve tanıtım formu toplanmayacaktır.

İşletmenin aşağıdaki koşulları sağladığı ve gerekli belgelerin paylaşılacağı staj başlamadan önce öğrenci tarafından işletmeye teyit ettirilmelidir. Koşulları sağlamayan işletmelerde yapılan stajlar reddedilecektir.

• -Firmada endüstri, makine, malzeme ve metalurji veya gemi inşaa mühendislerinden ez az biri bulunması zorunludur.
  •
  • -Staj Sicil Formu’ndaki ilgili yerlerin tümü, o işyerinde çalışan Makina, Endüstri, Metalurji veya Gemi İnşa Mühendisleri tarafından; mühendisin adı-soyadı, mesleki ünvanı, ilgili Meslek Odası’ndaki sicil numarası veya diploma numarası (mezun olduğu üniversite ile birlikte) belirtilip imzalanarak onaylanmalıdır.
  •
  • -İşletmede en az bir tanesi aşağıdaki yönergede belirtilen talaşlı üretim yöntemlerinden olmak üzere minimum üç farklı üretim yöntemi uygulanmalıdır.
  •
  • -Endüstri mühendisliği mesleği ile ilgisi bulunmayan, fiili çalışma içermeyen (kurs, seminer vb.) çalışmalar kabul edilemez.
  •
  • -Staj, üretim(imalat sektörü) gerçekleşen bir işletmede yapılmalıdır. Yalnızca tamir, bakım ve montaj faaliyetlerinin gerçekleştirildiği işletmeler kabul edilmez.
  •
  • -Defterin yazımında gerekli olan teknik resim, kroki vb belgelerin temin edilip edilemeyeceği staj başlamadan önce öğrenci tarafından firmaya teyit ettirilmelidir. Firmanın gerekli belgeleri paylaşmamasından kaynaklanabilecek sorunlardan öğrenci sorumludur. Teknik resim uygulaması yapılmadan stajın kabulü mümkün değildir.