2023/2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Doktora Yeterlik Sınavları

Sevgili Öğrenciler,

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Anabilim Dalımız Doktora Yeterlik yazılı ve sözlü sınavları yüz yüze yapılacaktır.

Doktora Yeterlik Yazılı Sınavı  26 Nisan 2024 Cuma günü 10:00-12:00 saatleri arasında A405 nolu salonda yüz yüze yapılacaktır.

Yazılı sınavda başarılı olan öğrencilerin Doktora Yeterlik Sözlü Sınavları en geç  13 Mayıs 2024 Pazartesi gününe kadar yüz yüze yapılacaktır.

Doktora Yeterlilik sınavına başvuru yapan öğrenciler, Lisansüstü derslerden sorumludur.

Doktora Yeterlik Sınavı, yazılı sınav ve sözlü sınav olmak üzere iki bölümden oluşur.

• Yazılı sınav, tek aşamadan oluşur ve yeterlik sınav jürisi tarafından yapılır.
  • Yeterlik yazılı sınavı, Anabilim Dalı bünyesinde oluşturulan program için tanımlanan lisansüstü düzeyindeki dersleri kapsar.
  • Yazılı sınav en fazla 120 dakikadır.
  • Öğrenci yeterlik yazılı sınavından en az 70/100 puan almalıdır.
  • Yeterlik yazılı sınavdan başarılı olamayan öğrenci sözlü sınava giremez.
  • Yeterlik sözlü sınav yeterlik sınav jürisi tarafından yapılır ve yeterlik sözlü sınavından en az 50/100 puan alınmalıdır.
  • Yazılı ve Sözlü Sınav bölümlerinin tüm sınav içindeki ağırlığı %50’dir.
  • Yeterlik yazılı ve sözlü sınav aritmetik ortalaması en az 70/100 puan olmalıdır.
  • Yeterlik yazılı ve sözlü sınavlarının her birinden en az gerekli puan koşulunu sağlayamayan öğrenci başarısız sayılır.

Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı

Doktora Yeterlilik Başvuru Listesi