2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisans Ders Seçimleri ve Programı Hk.

Sevgili Öğrenciler,

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı’nın hepimiz için güzel geçmesini dileriz.

DİKKAT! USIS Sisteminin çalışması ile ilgili sorunların çözümü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın görevidir. Bununla ilgili olarak Bölümümüze telefon açmayınız ve e-posta göndermeyiniz!

Harç ile ilgili sorunlarınız için Harç Bürosu ile irtibata geçiniz.

Ders kayıt işlemleri USIS otomasyon sistemi üzerinden yapılacaktır. Ders alma dilekçesi ile derse kaydı (yönetmelikteki mazeret durumları haricinde) söz konusu olmayacaktır.

Ders kayıtlarınızı aşağıdaki bilgileri dikkatlice okuyup, kurallara uygun olarak yapınız!

Yıldız Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği ve YTÜ Sınav Yönergesi’ni mutlaka okuyunuz!

YN-008-YTÜ Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği

YÖ-075-YTÜ Sınav Yönergesi

YTÜ Lisans Öğrencileri İçin Ders Kayıt İşlemleri  Kılavuzu(2019-2020 Bahar Y.Y.)

YTÜ Öğrencilerinin Başka Yüksek Öğr.Kurumlarından Ders Al.İlişkin İşlemler  (2019-2020 Bahar Y.Y.)

YTÜ Önlisans ve Lisans Programlarından Özel Öğrenci Statüsünde Ders Alacaklara İlişkin İşlemler (2019-2020 Bahar Y.Y.)

2019 Bahar Endüstri Mühendisliği Bölümü Ders Programları  için web sayfamızın

(Ders Programları) başlığına bakınız!

Proje-1

Proje 1 Dersinin Kuralları:

END3992 Endüstri Mühendisliği Tasarım 1 dersi 2019-2020 Güz Dönemi'nden itibaren, Makine Mühendisliği Bölümü ve Endüstri Mühendisliği Bölümü ortaklığında disiplinlerearası çalışma şeklinde yapılmaktadır. Ders programında Cuma günü 08:00-09:50 saatleri arasında görülen ders saatlerinde ilgili sınıflarda ilk haftadan itibaren ders yapılacaktır. Dersi alan tüm öğrencilerin derslere katılması zorunludur.

Mesleki Seçmeli dersler 4 grupta toplanmıştır. Bu 4 grup dersten öğrencilerin;
Meslek Seçmeli 1 havuzunda olan derslerden 2 ,
Meslek Seçmeli 2 havuzunda olan derslerden 1,
Meslek Seçmeli 3 havuzunda olan derslerden 2,
Meslek Seçmeli 4 havuzunda olan derslerden 2
adet olmak üzere toplam 7 adet ders almaları gerekmektedir. Öğrencilerin,
Birinci Meslek Seçmeli gruptan almış oldukları ilk ders “Mesleki Seçmeli 1-1”, ikinci ders ise “Mesleki Seçmeli 1-2” olarak,
İkinci Meslek Seçmeli gruptan almış oldukları ders “Mesleki Seçmeli 2-1” olarak,
Üçüncü Meslek Seçmeli gruptan almış oldukları ilk ders “Mesleki Seçmeli 3-1”, ikinci ders ise “Mesleki Seçmeli 3-2” olarak,
Dördüncü Meslek Seçmeli gruptan almış oldukları ilk ders “Mesleki Seçmeli 4-1”, ikinci ders ise “Mesleki Seçmeli 4-2” olarak,
Sosyal Seçmeli dersler ise tek bir Sosyal Seçmeli ders havuzunda toplanmış ve öğrencilerin öğrenim planlarını tamamlayabilmeleri için toplam 3 adet ilgili derslerden almış ve başarmış olmaları gerekmektedir.
Öğrencilerim Sosyal Seçmeli ders grubundan almış oldukları ilk ders “Sosyal Seçmeli 1-1”, ikinci ders “Sosyal Seçmeli 1-2”, üçüncü ders ise “Sosyal Seçmeli 1-3”  olarak öğrenci öğrenim planına otomatik olarak işlenmektedir.

Servis Dersleri ve Sosyal Seçmeli Dersler için ilgili bölümlerin web sayfalarını inceleyiniz!

Kapanan dersler akademik takvimde belirtilen 31 Ocak 2020 (Saat:12:00’a kadar) ilan edilecek, dersi kapanan öğrenciler yine akademik takvimde belirtilen 31 Ocak 2020 saat 14:00 itibariyle USİS otomasyon sistemi üzerinden kontenjanı uygun başka bir derse kayıt yaptırabileceklerdir.

Proje 1, Proje 2 dersleri en az 3 kontenjan ile açılabilmektedir. 3’ten az öğrencinin seçtiği gruplar kapatılacak, bu gruplardaki öğrenciler bölüm tarafından diğer gruplara aktarılacaktır.

.

DİKKAT! Derslerde kontenjan artırımı gerektiğinde yapılacaktır.

Mesleki Seçimlik derslerde tüm grupların dolması halinde kontenjan artırımı olabilir. Dilekçe ile Mesleki Seçimlik ders kesinlikle verilmeyecektir.

2010 öncesi girişli öğrenciler ve 2013 eğitim planında ön şart  olmayan ve 2018 eğitim planında yeni ön şart gelen dersleri ön şart sebebiyle seçemedikleri dersler için 31 Ocak 2020 öğleye kadar dilekçe verebilirler, Dilekçeler Bölüm Başkanlığı tarafından incelenerek karara bağlanacaktır.

Önkoşul Dilekçesi

DERSE DEVAM HAKKINDA

Proje 1-2, Bitirme Çalışması, Laboratuvar ve dışında kalan END kodlu dersler için Makine Fakültesi Fakülte Kurulu tarafından aşağıdaki karar alınmıştır.

"2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar döneminden itibaren “Öğrencinin devamını sağladığı dersi tekrar alması durumunda devam şartının aranmamasına” karar verilmiştir."

ÖNEMLİ NOT: Duyuruda, ilgili yönetmelik ve yönergelerde cevabı olan sorular için Bölümümüze telefon açmayınız ve e-posta göndermeyiniz! USIS'e ulaşıldıkça kontenjanlar takip edilmekte ve gerektiğinde artırılmaktadır.

Ders kayıtları ile ilgili bölüm sorumlusu:

Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Selçuk ALP

İletişim: alp@yildiz.edu.tr